Защо и какво да ги правим
Снимка: Shutterstock
Когато слагаме всевъзможни продукти в хладилника, сме уверени, че ще съхраним свежестта им за дълго време. Но според специалисти, тези наивни предположения водят до отделянето на различни вещества, които водят до редица заболявания. Ето какви правила е хубаво да съблюдавате:
Плодове и зеленчуци
Дори и в хладилник не е добре да ги съхранявате в едно чекмедже. Плодовете отделят етилен – безцветен газ, който провокира узряването и гниенето на плода. Колкото по-зрял е продукт, толкова повече етилен има в него. Идеално е да ги съхранявате отделно едни от други и то в хартиени пликове.
Пшенично брашно
Да съхранявате брашното на полицата в шкафа е неправилно. Ако го държите при ниска температура в плътно затворен буркан, ще го запазите за доста по-дълго време, а ако ви се иска да е свежо още повече, сложете го в камерата. Там срокът му за съхранение е три месеца.
Хляб
Правилно е да го държите в хладилника или на стайна температура. Ако ще го хапвате непосредствено, дръжте го в хартиен плик и в шкаф или кутия, предназначена за него. Ако трябва да го съхранявате дълго време, нарежете на късчета и сложете в камерата.
Краставици и домати
Най-добрият вариант е изобщо да не ги слагате в хладилника, което мнозина правят. Стайната температура е идеална за тях, ако ще ги консумирате бързо. На хладно се нарушава клетъчната им структура, което ги прави вяли и далеч по-безвкусни.
Текст: woman.rambler.ru, превод: Надя Горанова
Полезните навици да се хапват полезни храни могат да помогнат на детето за този проблем.
Снимка: Shutterstock
Когато двойките избират да се разделят по време на сън, събирането на следващата сутрин често води до подновяване на взаимната им привързаност.
Снимка: Shutterstock
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари